Peaceful Impact Publisher

Piilevät traumat ja niiden inhimillinen ja yhteiskunnallinen hinta

Carita Kilpinen, yrittäjä, graafinen suunnittelija ja traumaselviytyjä

20.9.2019

Kirstin omakohtainen asiaproosateos piirtää koskettavan, elämänmittaisen selviytymistarinan ja luo ajankuvaa sodan jälkeisten sukupolvitraumojen siirtymisestä. Nämä tarumat ja niiden vaikutukset ovat edelleen ajankohtaisia. Tämä puhelutteleva ja tärkeä teos on puheenvuoro, jota ei ole aikaisemmin kuultu.

Trauma on monimuotoinen ilmiö, joka syntyy uhkaavasta äkillisestä tai jatkuvasta kokemuksesta. Tämä kirja kuvaa taidokkaasti ja hyvin henkilökohtaisesti naisen kokemia traumoja ja niistä toipumista sodan jälkeisessä Suomessa. Kirjan sanoma on lohdullinen. Traumoista voi toipua. Joskus se vie aikaa. Lähes ihmiselämän.

Psykologi, terapeutti  ja tietokirjailija Kirsti Kivinen (s. 1941) on kansainvälisesti kokenut työelämän ja terveydenhuollon kehittäjä ja tutkija. Kirsti on kirjoittanut useita tietokirjoja, jotka käsittelevät mielenterveyden kysymyksiä. Hän on myös suomalaisen seksuaalivalistuksen ja perheen hyvinvoinnin ja vuorovaikutuksen pioneeri. Kirsti on ollut tekemässä lapsille, nuorille ja perheille suunnattuja suosittuja televisio-ohjelmia jo 1970-luvulla. Hän on saanut Valtion tiedonjulkistamispalkinnon vuonna 1977.

”Kirja lohduttaa kaikkia tunne-elämän traumojen kanssa kamppailevia ja heidän läheisiään.”

Silmän liikkeitä on kirja realistisesta toivosta. Se jatkaa samoilla teillä vielä syvemmälle, joilla ovat käyskennelleet Ville Kivimäki ja Kjell Westö. Suomalaiseen maisemaan, kollektiiviseen historiaan kaikessa koruttomuudessa, joka vielä vuosikymmenien päästä avautuu toisena. 

Sodan mielettömyys ja seksuaalinen väkivalta jättävät tummia varjoja, takautumia. Auringonpaisteella ne näkyvät pitkinä ja pudottavina. Kirsti Kivinen liikuttaa meitä sanoilla läpi elämänsä.

Kirja lohduttaa kaikkia tunne-elämän traumojen kanssa kamppailevia ja heidän läheisiään.

#kestäväpsykiatria
#traumastavoitoipua

Share This