Peaceful Impact Publisher

 

 

Olisipa minulla ollut kaikki tämä tieto jo neljäkymmentä vuotta sitten!

Carita Kilpinen, yrittäjä, graafinen suunnittelija ja traumaselviytyjä

21.3.2019

Olin työmatkalla Oslossa, Norjassa. Ryhmämme oli juuri siirtymässä ratikalla luentopaikasta toiseen tiiviisti asettautuneina omiin turvallisiin asiantuntija heimoihinsa. Puhelimeni soi, vastasin. Siellä  selkeäsanainen mies esittäytyi Ukko Kärkkäiseksi. En ollut varautunut siihen mitä seuraavaksi sain kuulla: ”Kiitos tekemästänne tärkeästä työstä.”

Olin todella liikuttunut samaistumisesta joka voi syntyä kahden heimolaisen välillä sukupolvesta tai sukupuolesta huolimatta. Siinä hetkessä olimme kummatkin ihmisyyden eheässä ytimessä. Annoin onnen kyynelten valua kasvoillani vapaasti ja pian nämä samat syvän ilon pisarat vierivät myös kokemusasiantuntija kollegojeni poskipäitä pitkin. Rakkaus on tarttuvaa.

Kotiin palattuani löysin sähköpostistani tämän palautteen, jonka julkaisen nyt Ukkon luvalla tässä.

Hei vaan te peacefulimpact -sivujen luojat!

Suuri kiitos erittäin merkittävistä sivuistanne. Kun ensimmäistä kertaa viime vuoden lokakuussa löysin sivunne, koin niiden vapauttavan viestin todella voimakkaasti. Aiheenne kosketti niin syvälle minuun, että kyyneleeni alkoivat vain virrata. Olisinpa nähnyt nämä sivut neljäkymmentä vuotta sitten! Paljolta kauhulta ja tuskalta olisin säästynyt.

Traumatisoiduin äärimmäisen vakavasti lapsuudessani. Isän oli aivoinvalidi, sodassa erittäin pahasti vammautunut. Minä haavoituin hänen sotapsykooseissaan ja äidin väkivallan kohteena ollessani.

Minä / sodan toinen sukupolvi. / Aivoissani isäni sirpaleet / sodan / kauhun sirpaleet.

Minulla oli onni saada luettavakseni Kaunialan sotavammasairaalasta isästä kertovat epikriisit, hoitajien raportit, isän ja äidin kirjeenvaihdon lääkäreille ja heidän vastauksensa. Kun lähdin laskeutumaan varhaislapsuuteni tunnemuistoihin, tuli vastaan niin järkyttäviä kokemuksia, että menetin sillä reissulla kahdeksan kertaa tajuntani. 

Pitkä oli eheytymisen tieni.
Työstämiseen meni vuosikymmeniä.
Tänään olen vapaa traumoistani.

Lämpimin terveisin Ukko

Ukko työskentelee samalla missiolla kuin kasvava traumainformoitu yhteisömme. Hänestä on kirjoitettu useita hienoja artikkeleja, videoita ja hän esiintyy ja luennoi aktiivisesti. Olemme erityisen iloisia siitä että Ukko tuo paljon kaivattua miehistä näkökulmaa toipumistarinoihin ja tunnetietoisuuteen. Voit tutustua Ukkoon täällä.

Lue myös tämä: ”Isien sota ja rauha” -Sotatrauman muodonmuutos rauhaksi, iloksi ja rakkaudeksi

#traumastavoitoipua

Share This