CARITA KILPINEN

Yrittäjä, graafinen suunnittelija ja traumaselviytyjä Lue Caritan blogia

Asiantuntevaa kokemusasiaa

Carita on kahden lapsen äiti ja Peaceful Impact Publisher Oy:n toinen perustaja ja omistaja. Hän kokee olevansa lottovoittaja monessakin suhteessa joista merkittävimpänä oman hoitopolkunsa. Näin siksikin että hänen lähipiiristään löytyy vastakohtainen elämäntarina.
Carita pääsi hyvään traumaterapiaan aikuisuutensa kynnyksellä jossa hoidon kärkenä ei ollut lääkkeet tai diagnoosi. Myöhemmin kun diagnoosin (DID) saaminen tuli ajankohtaiseksi palveli se Caritan kuntoutumista.
Caritalla on erityinen taito kertoa vaikeistakin asioista ymmärrettävästi ja samaistuttavasti.
Hänen sydäntään lähellä on kaikki mikä liittyy luontoon, eläimiin ja käsillä tekemiseen. Työskentelyn traumatietoisuuden levittämisen parissa hän kokee elämäntehtävänään.

Caritan viimeisimmät Artikkelit

Carita kirjoittaa elämästään dissosiaatiohäiriön kanssa. Kirjoituksien on tarkoitus antaa ymmärrettävä kuva trauman- ja dissosiaation vaikukutuksista. Caritalla on yli kymmenen vuoden kokemus toimivasta traumaterapiasta ja on omassa toipumisprosessissaan jo pitkällä.

Kirsti Kivinen, Silmän liikkeitä – retkiä traumavyöhykkeille -kirja

Kirsti Kivinen, Silmän liikkeitä – retkiä traumavyöhykkeille -kirja

Kirstin omakohtainen asiaproosateos piirtää koskettavan, elämänmittaisen selviytymistarinan ja luo ajankuvaa sodan jälkeisten sukupolvitraumojen siirtymisestä. Nämä tarumat ja niiden vaikutukset ovat edelleen ajankohtaisia. Tämä puhelutteleva ja tärkeä teos on puheenvuoro, jota ei ole aikaisemmin kuultu.

Trauma on monimuotoinen ilmiö, joka syntyy uhkaavasta äkillisestä tai jatkuvasta kokemuksesta. Tämä kirja kuvaa taidokkaasti ja hyvin henkilökohtaisesti naisen kokemia traumoja ja niistä toipumista sodan jälkeisessä Suomessa. Kirjan sanoma on lohdullinen. Traumoista voi toipua. Joskus se vie aikaa. Lähes ihmiselämän.

lue lisää
Olisipa minulla ollut kaikki tämä tieto jo neljäkymmentä vuotta sitten!

Olisipa minulla ollut kaikki tämä tieto jo neljäkymmentä vuotta sitten!

Olin työmatkalla Oslossa, Norjassa. Ryhmämme oli juuri siirtymässä ratikalla luentopaikasta toiseen tiiviisti asettautuneina omiin turvallisiin asiantuntija heimoihinsa. Puhelimeni soi, vastasin. Siellä  selkeäsanainen mies esittäytyi Ukko Kärkkäiseksi. En ollut varautunut siihen mitä seuraavaksi sain kuulla: ”Kiitos tekemästänne tärkeästä työstä.”

lue lisää
Kannanotto käynnissä olevaan keskusteluun seksuaalisesta hyväksikäytöstä kokijan näkökulmasta.

Kannanotto käynnissä olevaan keskusteluun seksuaalisesta hyväksikäytöstä kokijan näkökulmasta.

Tässä olisi yksi korsi lisää alati kasvavaan keskusteluun lasten seksuaalisen hyväksikäytön ympärillä, sellaista kokeneen äänellä.
Moni on ihan aiheellisesti ääneen ihmetellyt sitä miksi tällaista suurta liikehdintää ei ole syntynyt koskaan aiemmin. Ajoitus on varmasti isossa roolissa vaalien lähestyessä, mutta myös muut aikaan liittyvät asiat. Tabuja avautuu keskusteluun ja erilaiset aihetta ympäröivät stigmat kutistuvat. Monet seksuaalisen hyväksikäytön kokeneet ihmiset ovat Suomessa astuneet julkisuuteen kertoen sen seurauksista. Eräs toinen oleellisen tärkeä syy on se että ulkopuolelta tuleva uhka paljon helpompi hyväksyä kuin oman yhteisön sisältä.

lue lisää

Mitä on dissosiaatio?

Olemme tuottaneet lyhyt dokumentin jossa selitämme selkeästi ja ymmärrettävästi mitä emotionaalinen traumatisoituminen- ja rakenteellinen dissosiaatio tarkoittavat ja miten ne vaikuttavat ihmisen elämään.

#TRAUMASTAVOITOIPUA

Yhteystiedot

yhteys@peacefulimpact.fi

Yhteistyössä