MIKAELA BLOMQVIST-LYYTIKÄINEN

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, kirjallisuusterapiaohjaaja & kehitysvammalääketieteen erikoislääkäri
Lue Mikaelan blogia

Kehittämässä kestävää psykiatriaa

Olen 49v nuorisopsykiatri, naimisissa, 2 aikuisen lapsen äiti. Lapsuudessa pitkäaikaista traumatisoitumista, ja aikuisiällä lisää lyhempikestoista. Vasta 40-vuotiaana toimintakykyni romahti ja sain lyhyiden mutkien kautta kompleksisen dissosiaatiohäiriödiagnoosin ja hieman pidempien mutkien jälkeen pääsin loistavaan traumapsykoterapiaan. Työkykyni palasi olosuhteisiin nähden pian terapian ansiosta ja palasin psykiatrin työhön. Niitä olen tehnyt ja teen hyvin monella saralla, myös päihde- ja kehitysvammaisten potilaiden parissa. Pidän valtavasti työstäni ja pyrin kouluttautumaan mahdollisimman pitkälle tarjotakseni psyykkisesti traumatisoituneille yhtä selkeää diagnoistisointi- ja terapiapolkua kuin itse olen ollut onnekas saamaan.

Sydäntäni lähellä on erityisesti ruotsinkielisen tiedon tuottaminen traumasta- ja dissosiaatiohäiriöstä sekä, ruotsinkielisten trauma informoitujen palveluiden kehittäminen. Tarjoan koulutuksia ruotsiksi, suomeksi ja englanniksi.

Työni ohella olen kiinnostunut matkustamisesta, lukemisesta, musiikista ja käsitöistä.

Tulevat luennot ja koulutukset

 

Mikaelan viimeisimmät kirjoitukset

Terapiatauko

Monelle meistä terapeuttimme kesäloma on tiukka paikka, ja haluan tässä hieman pureskella asiaa yhdessä teidän kanssanne. Uskoakseni terapiatauko ennen kaikkea herättää turvattomuutta. Miten itse voimme edesauttaa omaa selviytymistämme terapian lomatauolla? Meillä on lukuisia omia keinoja selvitä pahan olon hetkestä tai vaikeista dissosiaatiokohtauksista.

lue lisää

Kokemuksia kirjoittamisesta dissosiaatiohäiriössä

Moni meistä on varmasti purkanut, työstänyt oloa kirjoittamalla kokemuksia, muistoja, tunteita itsekseen? Mutta jos oletukseni on oikea, niin hoitava tahosi on ehkä suhtautunut kirjoittamiseesi empivästi ja pelonsekaisesti, torjuvasti? Ehkä terapeuttisi on pelännyt että kirjoittaminen vie sinut liian syvälle traumamuistoihin tai että sen äärellä joudut yksin kohtaamaan liian vaikeita asioita?

lue lisää

Mitä on dissosiaatio?

Olemme tuottaneet lyhyt dokumentin jossa selitämme selkeästi ja ymmärrettävästi mitä emotionaalinen traumatisoituminen- ja rakenteellinen dissosiaatio tarkoittavat ja miten ne vaikuttavat ihmisen elämään.

#TRAUMASTAVOITOIPUA

Tehdään yhteistyötä!

Haluaisitko kirjoittaa blogiimme?
Heräsikö kysymyksiä?
Haluatko lisätietoa koulutuksistamme?
Haluamme kuulla sinusta.

Yhteystiedot

contact@peacefulimpact.fi
+358 40 5959 782

Yhteistyössä